Водещите германски автомобилни производители обявиха, че спират продажбите на част от своите

...
 Водещите германски автомобилни производители обявиха, че спират продажбите на част от своите
Коментари Харесай

Водещи германски концерни спират продажбите на някои хибриди в Европа

 Водещите германски автомобилни производители оповестиха, че стопират продажбите на част от своите хибридни модели в Европа поради въвеждането на новите стандарти за тестване на нездравословните излъчвания (WLTP).
Според информация на Automotive News Europe, стандартът, който към този момент няколко plug-in хибридни модела не съумяха да покрият, заплашва и други коли. Причината за това е прагът на нездравословните излъчвания - 50 грама CO2 за километър.

Това значи, че притежателите на автомобилите, които не дават отговор на стандарта, няма да могат да се възползват от данъчните облекчения в доста европейски страни. Сред спрените модели са VW Passat GTE, VW Golf GTE, Porsche Panamera Sedan и Porsche Cayenne E-hybrid.

На собствен ред огт Mercedes-Benz и BMW оповестиха, че ще преработят моделите си E-Class Hybrid и 530e sedan, с цел да могат те да се вместят в рестриктивните мерки. Очаква се тези коли да бъдат налични за продажба след няколко месеца

Говорител на Volkswagen съобщи, че и все още не престават да се организират проби на хибридни модели на марката. От Porsche пък оповестиха, че към този момент не се одобряват поръчки за засегнатите модели, като въпреки всичко ще бъдат взети ограничения за оправянето с казуса.

Още вести от бранша на колите четете в Automedia.bg. 
 
По публикацията работи: Automedia.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР